Laddar inför sommarens paddling på Kaitum älv. Just nu torkas potatispurjosoppa. För alla som funderar på att starta torka mat rekommenderas Anita Forssells Friluftsmat. 99 kr på Adlibris. Allt står där.
Jag har tillverkat mina torkollar som bilden visar med ihopspikade träreglar och ett fint plastnät fastspikat ovanpå. Allt köpt på byggvaruhus.
För att ge er en lite kickstart-kurs så kan man säga att många grönsaker kan torkas direkt.
På bilden ser du tunt skivade morötter lagda att torka i solen. Sedan kan man avsluta i ugn 50 grader med luckan lite på glänt. På samma sätt kan du torka palsternacka, lök, purjolök, paprika m.m. Bredvid ser du potatis. Den behöver du ge ett uppkok för att den inte ska mörkna när du torkar den. Hyvla potatisen med ex en osthyvel i tunna skivor. Lägg dem i saltat vatten och koka upp. Ta av plattan och häll av vattnet. Bred ut potatisen och torka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar